De groepsverzekering kan aangevuld worden met een collectieve hospitalisatieverzekering.
Dit contract voorziet in de vergoeding van de kosten van een verblijf in het ziekenhuis en andere medische kosten die niet gedekt worden door de sociale zekerheid.

De Hospitalisatieverzekering is dus een aanvullende verzekering op de verplichte ziekteverzekering bij uw mutualiteit. Zij komt tussen in de kosten die u moet betalen na interventie van de sociale zekerheid. Er geldt vaak wel een eigen risico/ vrijstelling.

Een groot deel van de Belgische werknemers kunnen genieten van de bescherming van een aanvullende hospitalisatieverzekering via hun werkgever. Ze worden opgenomen in een groepspolis die al het personeel dekt.
In de meeste gevallen staat het bedrijf gedeeltelijk of volledig in voor de te betalen bijdragen. Het door de werkgever betaalde gedeelte wordt beschouwd als een extralegaal voordeel waarop de werknemer belasting moet betalen.

Bent u een werkgever? Contacteer ons voor een offerte voor een gezamenlijke hospitalisatieverzekering voor uw bedrijf.

Via uw werkgever beschikt u over een collectieve hospitalisatieverzekering, maar u bent op zoek naar een nieuwe uitdaging? Als u meer dan twee opeenvolgende jaren van dit type contract kon genieten, dan kunt u als u uw bedrijf verlaat gedurende uw hospitalisatieverzekering op individuele basis verder zetten en dit zonder een medisch onderzoek. Neem contact met ons op als u op dat moment een individuele hospitalisatieverzekering wenst af te sluiten.